Niinionton lomamökit

Perinteinen savusauna on elämys!

 

Juhannuksena –07 saimme valmiiksi perinteisen länsisuomalaisen mallassaunan, jonka löylyihin on helppo unohtaa kiireet ja stressi. Saunan lämmitys aloitetaan jo aamulla, ja illalla voit kiivetä lauteille nauttimaan kosteasta leppeästä löylystä. Savusaunan voit varata mökkilomasi yhteydessä tai B-hintakaudella pelkkänä savusaunailtana, jolloin Sorsahovi toimii saunakabinettina.
 
                 -Savusaunan lämmitys mökkivuokran yhteydessä 100 €
                 -Savusaunailta klo 18-23 max 10:lle 250 €, sis. alv
                 -Sorsahovi saunakabinettina
                 -Savusauna, pellavapyyhkeet
                 -Kysy iltapalavaihtoehtojamme
 
gallery/083
gallery/hpim1676
gallery/hpim1196

Retkeile Myllykosken laavulle!

 

Olisiko makkaranpaiston aika? Lähde retkelle Myllykosken laavulle ja ota eväät mukaan. Meiltä voit pyytää mukaasi nokipannun ja vesipullon niin ei kahvihammastakaan jää kolottamaan.
Myllykosken rannat ovat jyrkän kallioiset ja koski virtaa alhaalla rotkossa. Pitkin joenuomaa näet ”talttahampaiden” eli majavien työnäytteitä; laavun lähellä on vielä myllynkivi muistona ajoista, jolloin mylly jauhoi viljaa asukkaiden tarpeeseen.
gallery/matkailija-05

Avantouintia, kalastusta kesällä ja talvella

Nautitko hyisen veden syleilystä – saako pulahdus talviseen järveen veresi kiertämään nopeammin?
Silloin nautit varmasti avantouintimahdollisuudesta mökkilomallasi. Talvet vaihtelevat, joten emme pysty 100-varmasti kokemusta sinulle lupaamaan, mutta jos vain vesitilanne sen sallii, avanto on auki. Ja jos Hirvijärvellä on vesi liian matalalla, Eteläpäässä Siikaisjärvellä on avanto auki 2 päivänä viikossa, matkaa on vain n. 8 km.
Kalastella voit Hirvijärvellä vuoden ympäri. Kesällä mato-ongella, uistimella, katiskalla - talvella pilkillä tai kokeilemalla verkkokalastusta. Perinteisten suomalaisten kalalajien, ahvenen ja hauen, lisäksi voit onnistua saamaan kuhan, joita järveen on istutettu vuosittain.
Jos perho-onginta on mieluista puuhaa, Merikarvian Kalakierrokselle Lankoskelle on matkaa vain n. 16 km, kalastusluvat sinne myy Köffi.
gallery/matkailija-11

Tunnetko lehmän?

Mökkimatkallasi näet kesäaikana vasikoita ja lehmiä laitumillaan - ne pitävät sinua yhtä ihmeellisenä kuin sinä ehkä niitä. Pieni lehtikerppu, leivänpala tai heinätuppo on aina tervetullut välipala, eikä pieni taputtelukaan ole pahasta.. Opit nopeasti, kuka laumasta on uteliain ja rohkein, kuka taas mieluummin vetäytyy taka-alalle. Etukäteen sopien voit tulla myös tutustumaan navetan ihmeelliseen maailmaan, ja näet, mistä se ”purkkimaito” onkaan oikeasti lähtöisin.
gallery/matkailija-08

Lumikengillä tai moottorikelkalla

Jos harrastat moottorikelkkailua, ota kelkka kyytiin lähtiessäsi lomalle. Järven yli ajettuasi pääset Pohjois-Satakunnan moottorikelkkareitistölle, jolloin tie on auki mm. Kankaanpään ja Ikaalisten suuntaan. Jos taas uskot omassa kehossasi olevan riittävästi virtaa, vuokraa lumikengät ja kulje omia polkujasi. Voit myös varata opastetun n. 2 tunnin lumikenkäsafarin, jolloin opas lähtee mukaasi kertomaan luonnon ihmeistä.

Marja- ja sienimetsät kutsuvat

Maistuvatko mustikat ja puolukat, tai valmistettaisiinko kantarellikeittoa? Siikaisista löydät hyvät marja- ja sienimaastot, halutessasi voit varata myös opastetun retken lähialueen metsiin.
gallery/matkailija-09

Hevoset on ihquja!

Vaivaako heppahulluus? Sammin Ratsutila tarjoaa loistavat puitteet, kun kohtaus yllättää. Matkaa mökeiltä on vain vähän reilu 10 km, ja olet heppahöperöiden paratiisissa. Ratsutilan omat sivut löytyvät täältä.

Moottorin pärinää rakastaville

Siikaisista löydät upean suljetun moottoriradan, jonka voit vuokrata omaan käyttöösi halutessasi. Ellet itse aja, voit kokeilla kartanlukutaitojasi taitavien kuskien kyydissä. Moottoriradan tiedot löydät täältä.

Naapurikunnat ovat lähellä

Harmittaako sadepäivä – lähde Kankaanpäähän ja poikkea Kuntsarille, voit kokeilla esim. keilaamista tai käydä uimassa.
Jos tanssijalka alkaa viikonloppuna vipattaa, lähin tanssipaikka löytyy Tuorilasta n. 17 km päästä. Merikievarin ohjelmiston löydät täältä.

 

-Kuntoutuskeskus Kankaanpää
-Siikainen
-Merikarvia
-Kankaanpää

-Pori

Jos kokkaus ei huvita

Eteläpään matkailukeskuksesta voit tilata ruoat suoraan mökille. Eteläpään omille sivuille pääset tästä.

Lemmikki lähellä

Eläinallergioiden lisääntyessä emme ota mökeillemme lemmikkieläimiä. N. 3 km päässä mökeiltämme löytyy Siikaisten KoiraHostel, jonka sivuille pääset tästä. Niinionton asiakkaana saat alennusta hoitovrk:n hinnasta.